top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Gremo na Kamniški vrh (1259 m)

Kamniški vrh je 1259 m visoka gora, ki se nahaja severno od Kamnika, točneje med Stahovico in dolino Korošice. Z vrha na katerem se nahaja manjši bivak (bivak je nekaj metrov pod vrhom - smer vzhod) brez ležišč, se nam odpre lep pogled na Veliko planino, del doline Kamniške Bistrice, gričevje nad Kamnikom ter Krvavcu (razgled proti severu ovira gozd). Vrh ima vpisno skrinjico in žig.


Dobimo se v soboto, 9. 10. 2021 ob 8. uri, na manjšem parkirišču (kolovoz) v vasi Klemenčevo. S parkirišča se usmerimo na ožjo pot, ki nas hitro popelje do plitve struge Bistričice, ki jo dvakrat prečkamo.


Pot nadaljujemo po kolovozu, ki se rahlo, krajši čas nekoliko bolj strmo vzpenja ob travniku in gozdu, dokler ne pridemo do razglednega pobočja, do pašnikov. Rahlo se vzpenjamo do razpotja, kjer levo navzgor vodi zahtevnejša, zelo strma pot, ki se vzpenja ob robu grape imenovane Slevška roža, mi pa nadaljujemo naravnost, po stezi, ki nas hitro pripelje do malce nerodnega prečkanja melišča, ki se spušča s te grape strmo navzdol.



Ta predel je kratek, le kakšnih 30 m, je pa zaradi naklona melišča potreben previden korak zaradi nevarnosti zdrsa. Prečkamo prostrano travnato pobočje Kamniškega vrha, ki ga po zelo ozki, vendar dobro uhojeni stezici prečkamo v zelo zmernem vzponu do razgledne točke s klopco. Tu se nekoliko bolj strmo vzpne in nas kmalu privede do križišča s smernimi tablami. Nadaljujemo v smeri kažipotov v levo po strmi direktni poti do Kamniškega vrha ter razgledne točke z nekaj klopcami in bivakom.


Pot je lahka neoznačena pot, skupno cca. 3 ure hoje in postanki. Višinske razlike je 659 m.

Potrebujete: udobno planinsko obutev (visok planinski čevelj z dobro profiliranim gumijastim podplatom), oblačila glede na napoved vremena.

Vedno je priporočljivo imeti: kapo, rokavice majica ali srajca z dolgimi rokavi, flis, pohodne palice, če jih uporabljate, mala prva pomoč.

Potrebujete dovolj tekočine, energetske ploščice ali kar navadno jeste na krajših planinskih poteh.


Spoštovani bomo predpise NIJZ.


Prijave na spletni strani kluba do petka, 8. 10. 2021, do 12. ure.


72 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page