top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Kako lep je Trst

Updated: Aug 23, 2022

Ali ni lepo začeti prelepo sončno jutro z dišečo kavico na osrednjem trgu v Trstu? In prav zaradi tega smo članice za naš avgustovski dogodek izbrale to prelepo mesto in dan začele ob vonju kave v znameniti kavarni tik ob osrednjem mestnem trgu, Caffe degli Specchi. Odlična družba, pogled na vrvež na trgu Piazza Unità d´Italia je bil za nas kot prijetna osvežitev v tem vročem dopoldnevu.


Na kavici se nam je pridružila Slovenka, ki že nekaj let živi in dela v Trstu, Elvisa Žunić. Elvisa je solastnica trgovine ICON Design Solution, ki ponuja prefinjene kose notranjega pohištva. Povabila nas je v razstavni prostor, kjer smo si ogledale razstavljene pohištvene elemente najboljših blagovih znamk.


Nekoč je Srečko Kosovel zapisal: »Kako lep je Trst, če ga pogledaš s spočitim, jasnim pogledom«. In s tem se še kako strinjamo. Saj smo na sprehodu po ulicah Trsta spoznale, kako je lahko lepo in prijetno to obmorsko mesto, kljub sobotnemu vrvežu na ulicah, kavarnah, restavracijah, trgih in trgovinah.


Seveda pa naš izlet ne bi bil izlet, če si ne bi privoščile nakupovanja v modnih trgovinah, ki so založene s kosi oblačil, ki jih mora vsaka dama imeti v svoji garderobi.

V pričakovanju večernega dela našega izleta smo se sprehodile ob obalni promenadi, kjer smo naredile nekaj fotografij za spomin, opazovale ljudi, ki se lahkotno predajajo sončnim žarkom in klepetajo ter si z velikim zanimanjem ogledale potniško križarko, ki je bila zasidrana v pristanišču.


Sledilo je druženje v edinstveni restavraciji Pier de Roof, na neverjetni lokaciji, terasi ob morju, kjer smo razvajale svoje brbončice.



Za konec našega enodnevnega druženja, smo si privoščile še poslovilni klepet ob pijači in tako z nasmehom na ustih zaključile dan, ki je bil poln lepih vtisov.




Zapisala: Damjana Jagodic, predstavnica za stike z javnostjo in interno komunikacijo


160 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page