top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Začetek novega leta v naravi


Pravijo, da tako kot začneš novo leto, tako bo potekalo celo leto. Članice kluba smo se odločile, da leto začnemo športno, varno, na svežem zraku.

Datum: 16. 1. 2022, nedelja Dogodek: Pohod v Tamar

Zbirno mesto: ob 8. uri na OMV pri Komendi Od koder se odpeljemo do avtoceste in pot nadaljujemo mimo Jesenic, Kranjske Gore, Rateč in do izhodišča NC Planica.

Značaj ture: lahka označena pot, 45 minut.

Prevoz: z osebnimi avtomobili (se dogovorimo, ko bomo imeli vse prijave zbrane)

Potek izleta:

Izhodišče bo na velikem plačljivem parkirišču ob Nordijskem centru Planica. Cena za osebna vozila je 3,5 €/dan.

Iz Planice nas bo pot vodila po makadamski cesti proti Domu v Tamarju do gozda, kjer nadaljujemo v smeri pešpoti proti Tamarju (rahlo levo vozna cesta, ki pa je zaprta za javni promet). Pot naprej nas vodi po cesti, ki mimo še zadnjega parkirišča NC Planica preide v gozd, ki je v zimskem času preurejena v tekaško progo. Sledi vzpon po zložni cesti, ki večinoma poteka skozi gozd. Višje se gozd večkrat razredči oz. ga za nekaj časa zapustimo, tako da se nam odpirajo lepi pogledi na gore, ki se dvigajo nad Planico in Tamarjem. Ko se že precej približamo Domu v Tamarju, se nam odpre še čudovit pogled na Jalovec in po par minutah prispemo do planinskega doma.


V bližini planinskega doma se nahaja tudi manjša kapelica, na kateri opazimo manjše spominske plošče, ki nas spominjajo na v teh gorah preminule planince. Če nam bo čas dopuščal, je dobrih 15 minut od doma slap Črne vode, ki v zimskem času zaledeni. Mogoče še srečamo kakšnega alpinista, ki pleza po njem.

V planinskem domu je možnost naročila enolončnice in toplega čaja in ostalih dobrot.

Prijava: Klik na prijavo

Narava je najlepša pisarna, kjer se rojevajo čudovite ideje in navdihi za nove klubske podvige. Zato drage članice prijavite se na naš prvi izlet v čudovitem letu 2022. S skupno energijo lahko ustvarimo izjemne stvari.


Napisali:

Špela Manfreda Prevec, sekretarka kluba ter gorska vodnica

Petra Arnež, predsednica kluba


55 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page