top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Otvoritveni pohod v letu 2023

Updated: Mar 31, 2023

Lepo je začeti leto skupaj in na svežem zraku, zato se bomo prvi vikend v januarja 2023 skupaj odpravile na pohod v Krnico. Glede na vreme se bomo odločile 3 dni prej, ali bo pohod v soboto 7. ali v nedeljo, 8. januarja.

Zaradi rezervacije kosila in organizacije pohoda se prijavite tukaj.



Spodaj si preberite kaj nas čaka:

Pišnica - Koča v Krnici Čas hoje: 1 h 20 min Izhodišče: Pišnica (jezero Jasna) Cilj: Koča v Krnici (1113 m) Zahtevnost: lahka označena pot Priporočena oprema (zima): nepremočljivi čevlji z dobro narebrenim podplatom, topla oblačila, pohodne palice, če jih uporabljate, priporočljive so male dereze. Ker je koča odprta, bo možnost toplega obroka v koči v Krnici.


Dostop do izhodišča: Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro. Le malo za gostiščem Jasna, bomo prišli do mosta čez reko Pišnico, ob katerem parkiramo na manjšem parkirišču. Parkiramo lahko tudi nekaj 10 m nazaj na večjem parkirišču ob tabli TNP ali pa ob jezeru Jasna na PM. Opis poti: Tik pred mostom čez reko Veliko Pišnico, se v levo odcepi makadamska cesta, ki vodi v dolino Krnice. Usmerimo se na omenjeno cesto, ki nas najprej vodi ob robu rečice, nato pa preide v pas gozda, kjer se postopoma začne vzpenjati. Cesta gozd hitro zapusti in nas naprej ponovno vodi ob vedno ožji Veliki Pišnici. Po razmeroma zložni poti, počasi nadaljujemo po vse bolj strmi cesti, ki počasi preide v gozd. Tej v zadnjem delu razmeroma strmi cesti, nato sledimo vse do Koče v Krnici.

Organizatorka pohoda: Špela Manfreda Prevec

105 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page