top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Planinski izlet v Tamar

Dolina pod Poncami je vsekakor ena izmed najbolj čarobnih planinskih dolin na tej sončni strani Alp. Privablja številne ljubitelje pohodništva in neokrnjene narave, zato smo članice za prvi letošnji dogodek odšle v raj, ki nam je postregel s prečudovito naravo, ki je v tem letnem času oblečena v prelepo belo odejo.


V jutranjih urah, še predeno so dolino obiskali prvi jutranji žarki, smo se dobile v Nordijskem centru Planica, se za začetek malček ogrele in nato v rahlem tempu krenile proti dolini Tamar.

Urejena gozdna pešpot nam je že na začetku postregla s čudovitim pogledom na Julijske Alpe in nas obdala s spokojnostjo. Na poti do planinskega doma so se rojevale čudovite ideje naših članic, ki jih bomo uresničevale čez celo leto.

Malo pred planinsko kočo smo naredile skupinsko fotografijo, kjer nas je v ozadju že prijazno pozdravljal Jalovec.


Pot smo nadaljevale in kaj kmalu prečkale strugo in po le vsega 20 minutah prišle do točke, ki nam je postregel s pogledom na poledenele slapove Črne vode, ki mu pravijo tudi izganjajoči slap v Tamarju.


Ker nas je mraz že dodobra predramil, smo si v domu privoščile tradicionalne slovenske jedi in okusne sladice.


Ko je celotno dolino že obdalo sonce, smo se odpravile v smeri proti Planici. Ker je izletniška točka izredno priljubljena za nedeljske izlete, smo srečale veliko pohodnikov, ljubiteljev sankanja in štirinožne hišne ljubljenčke, ki so neizmerno uživali v snegu.


Prelep nedeljski dan smo zaključile na sproščenem klepetu ob kavici in s pogledom na Bloudkovo skakalnico.


Čeprav je izlet hitro minil, smo bile na koncu vse prijetno utrujene in vesele, da smo ponovno doživele nepozaben dan, ki se ga bomo še dolgo spominjale.


Napisala: Damjana Jagodic, predstavnica za stike z javnostjo in interno komunikacijo

68 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page