top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

PLANINSKI POHOD NA KAMNIŠKI VRH

V zgodnjih jutranjih urah, ko nas je že toplo grelo jutranje sonce, smo se Špela, Andreja, Tanja in Damjana podale na planinski pohod proti Kamniškemu vrhu.

Na izbrano planinsko pot nas je popeljala naša članica Špela Manfreda, ki je s svojim planinskim znanjem in izkušnjami popestrila jesenski dan.

Na pohodu sta nas spremljali tudi psički Jabba in Neli, ki sta prav tako uživali in se predajali planinskim užitkom.


Pot smo začele pri strugi Bistričice, ki smo tudi dvakrat prečkale.



V rahlem tempu smo nadaljevale po kolovozu in nato po rahlem vzponu (nekje tudi strmi vzpon) preko travnika in gozda prišle do pašne ograje. Nadaljevale smo po stezici in prišle do prve razgledne točke, kjer nas je čakala prva klopca.


Po fotografiranju smo prečkale melišče Slevška roža, zato smo bile tukaj še precej bolj previdne. Sledilo je travnato pobočje in po dobro uhojeni stezici končno prišle do razgledne točke.


V zmernem tempu smo prišle do vrha, ki leži na 1259 m.n.v. Tu smo namenile čas postanku, okrepčilu in seveda fotografiranju. Špela je predlagala, da naredimo krožno pot in obiščemo še planino Osredek.

Seveda smo se sproti še ustavile pri žigih, s katerimi smo okrasile naše planinske izkaznice.


Ob robu grape Slevške rože smo se povzpele na Planjavo in po grebenu nadaljevale proti Planini Osredek, ki jo krasi kar nekaj unikatnih lesenih planinskih koč.


Pot nadaljujemo po kolovozu mimo Korošaščik slapov skozi gozd do nekoliko ozkega predela, ki smo ga prečkale s pomočjo jeklenice. Po krajšem spustu nas zopet pričakajo jeklenice in kmalu gozdna pot, ki nas je pripeljala do planine in nato do izhodiščne točke.


Članice smo preživele nepozaben jesenski izlet, za katerega se zahvaljujemo naši Špeli, da nas je varno popeljala skozi dogodivščino.



31 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page