top of page
  • Writer's pictureAdmin KLUB

Predstavitev knjižnega prvenca Poletela

V tistih časih, ko ni bilo slepečih ekranov, so se ob toplem kaminu, domačem pecivo in dišeči kavi, v krog posedle ženske, da bi pletle in si ob tem izmenjale izkušnje, poslušale zgodbe in posrkale modrosti zbranih skozi življenje. Ta čar ženske izmenjave je majhna skupina žensk doživela v torek, 15.11. 2022 v MJ baru v Domžalah, v družbi Suzi Asfour in predstavitvi njene knjige Poletela, od iskre do plamena.


Pripoveduje o njenem življenju, o vseh vplivih nanj, o vseh krasnih doživetjih, o manj lepi odsekih, o ovirah, ki jih je premagala, o težkih preizkušnjah, o razpadu življenja, ki ga je živela, in o gradnji popolnoma drugačnega, o njeni preobrazbi od ranjene deklice do srečne in sijoče ženske. Izpostavila je lekcije, ki jih je osvojila in orodja, ki jih je uporabila, da je zaživela življenje kot ga je globoko v sebi ves čas čutila, da bi ga morala. Srčno, tankočutno, iskreno se je preplet njenih besed dotaknil srca zbranih. Pogled na zadovoljno žensko, ki je zadihala s polnimi pljuči, ko se je prebila čez težka bremena, nedvomno navdihuje. Kajti prehod iz življenja kot ga velikokrat samodejno živimo, kot ga od nas pričakujejo, v življenje, kot nam je resnično namenjeno, ki je v skladu z resnico našega srca, je nedvomno izziv marsikatere ženske. Največkrat pa zadostuje le iskra, ki zaneti plamen sprememb. Prepoznati je potrebno svojo notranjo moč, lastno enkratnost in se podati na pot, ki nas združi s harmonijo naše duše. Vsi imamo to možnost. V sebi moramo samo poiskati ključne spremljevalce in jih povabiti v življenje. Z zaupanjem, s pogumom in z odgovornostjo smo opremljeni za vsako pot, pa naj bo ravninska ali gorska. In večje kot so težave na poti, večji potenciali ležijo za njimi. Pa vendar, zemljevida ni, dan nam je le kompas. Imenuje se srce. In avtorica spodbuja, prisluhnite mu, zaupajte mu, sledite mu, cena je previsoka, če mu ne. Naše srce namreč vedno ve, kdo smo, kje moramo biti, in kaj moramo delati.


Svojemu srcu je skozi pretanjeno povezovanje dogodka sledila tudi Petra Arnež, ter fantje iz Glasbene šole Domžal, ki so z mladostniško očarljivostjo otovorili dogodek, ki je nahranil dušo in zanetil kakšno iskro v življenju zbranih.


Napisala: Suzi Asfour

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Moja unikatna koda

Pretekli teden se je v Klubu spet odvil dogodek prepreden z novimi zavedanji. Dogodek, Moja unikatna koda, je izvedla Simona Šturm, mentorica za lahkotno nastopanje in predstavljanje sebe v poslu. Za

bottom of page